Du behöver:
1 gul lök
2 vitlökslkyftor
2 msk tomatpuré
2 msk olja
1 burk krossade tomater (jag använder Muttis- den är bäst, något dyrare men om smaken får välja så blir det den)
2 dl vatten
½ tärning av grönsaksbuljong
salt, vitpeppar, paprikakrydda, oregano och basilika
Värm upp oljan i kastrullen, tillsätt den finhackade löken och vitlöken med tomatpurén och låt puttra ihop. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen och vattnet. Krydda efter behag, låt puttra ca 40 min, smaka av. Kör såsen slät i mixer eller med stavmixer.
Ha den sedan på pizzan innan favoritpåläggen och blir det något över så kan du frysa in och använda som bas i en köttfärssås eller annan gryta eller soppa.
Själva pizzan gräddar du i ca 225 grader i ca 15 min eller tills osten smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar