Dessa gör jag alltid dubbel sats av, de brukar vara försvinnande goda. Receptet kommer från Vår kokbok och jag har inte ändrat på receptet - varför ändra något som är så gott och fungerar?
24 st Hallongrottor
125 gram smör - rumsvarmt
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver
Till fyllningen ca 0,5-1 dl fast hallonsylt
Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg. Dela den sedan i 25 lika stora bitar som du rullar bollar av och lägger i småbrödsformar. Gör en fördjupning i kakorna och fyll på med hallonsylt.
Gräddas i 200 graders ugn i 10-12 minuter.
Mina favoritkakor..! Jag provade att göra dem hälften så stora ett par gånger, men det slutade ju bara med att man åt 5-6 stycken istället ;)
SvaraRadera