lördag 24 augusti 2013

Frukostfrallor



Jag bakade så goda frukostfrallor i morse. Jag hade köpt hem Vetemjöl special med fullkorn lite av misstag men det var en trevlig bekantskap. Ibland är det skönt att gå upp tidigt och hinna med lite i köket. Det var välbehövligt efter en diger arbetsvecka.

16 frukostfrallor

1 paket, 50 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl vatten
1 dl rapsolja
ca 15 dl Vetemjöl special med fullkorn

Äggvita
Frön till "topping", t.ex linfrön, solrosfrön, sesamfrön

Smula jästen i en bunke, tillsätt honung och salt. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt, blanda med jästblandningen så den löses upp. Tillsätt mjölet lite i taget. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen ordentligt, helst i maskin. Jobbar du med den för hand så kör i 10 minuter. I maskin minst 5 minuter.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter. Dela degen i lika stora delar och rulla till runda bullar. Låt sedan jäsa på plåten i minst 20 minuter på ett dragfritt ställe. Pensla med uppvispad äggvita och strö på valfria frön (eller låt bli). Grädda i 225 graders ugnsvärme 8 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar