Moccarutor
Smet:
5 ägg
4 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 gr smör
Vispa ägg och socker riktigt
pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp
vatten och smör så att det smälter. Rör ner det sist i smeten. Häll smeten
i stor, smord, bröad långpanna. Grädda i 200º tills kakan känns torr, ca 20-25
min. Låt den svalna.
Glasyr:
3 ½ dl florsocker
4 msk smält smör
2-3 msk starkt kaffe
ca 1 msk kakao
lite vaniljsocker
kokosflingor
Hetta upp florsocker, smör,
kaffe och kakao. Rör till en jämn smet. Smaka av med lite vaniljsocker. Bred
glasyren över kakan och strö över rikligt med kokosflingor.
Skär kakan i önskat antal
bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar