Det här blir ljuvligt goda och rejäla frallor! Receptet har jag hittat på en trevlig matblogg som heter Systrarnas meny. Den är inte så flitigt uppdaterad men där finns flera trevligheter!
Kanske nåt att testa på lördag morgon?
Ingredienser:
1 pkt jäst
5 dl mjölk½ dl sirap
1 dl rapsolja
3 stor morötter (200 gram rivna)
1 tsk salt
1 dl ekologiska aprikoser (75 gram finhackade)1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
15-17 dl manitoba cream
Gör så här:
Smula ner jästen i en stor bunke. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra.
Ljumma mjölken till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen.
Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen blir klibbfri men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakning.
Degen ska arbetas ordentligt 10-15 minuter. Pudra sen degen med lite mjöl och täck med bakduk, låt jäsa 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 10 lika stora delar och forma till avlånga frallor.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäs med bakduk 30 min.
Strö ev. över ost!
Grädda i 220 grader ca 20-25 min eller tills de ser färdiga ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar