måndag 4 februari 2013

Kolakakor

En av våra måste-ha-på-kakfatet-kakor kommer från Vår Kokbok. Jag ger er dubbla receptet på en gång för jag brukar inte tramsa med bara 100 gram smör... när de går åt som just det i solsken... Men vill man kan man såklart halvera receptet och därigenom få ursprungsmängden. Fast det är onödigt, jag lovar. De är försvinnande goda!



Ca 60 st.

200 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rör socker och smör poröst. Blanda vetemjölet med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det samt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. (Har du matberedare så kan du ta kylskåpskallt smör och köra i allt på en gång.)
Dela degen i 6 delar som rullas ut till (plåtlånga) längder. Lägg tre på varje bakpappersklädd plåt och platta till dem något. Grädda i mitten av ugnen i 175 graders värme ca 10-12 minuter. Skär sedan längderna i sneda bitar medan de ännu är varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar