tisdag 19 februari 2013

Moccarutor

Kärt barn har som bekant många namn, ett är kärleksmums...  men jag är uppväxt med att den här godbiten heter moccaruta så jag håller envist fast vid det!

Receptet är det godaste jag bakat. Mammas recept, vet inte var det kommer ifrån ursprungligen, nån veckotidning kanske... Här får du det:


Moccarutor

Smet:
5 ägg
4 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 gr smör

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smör så att det smälter. Rör ner det sist i smeten. Häll smeten i stor, smord, bröad långpanna. Grädda i 200º tills kakan känns torr, ca 20-25 min. Låt den svalna.

Glasyr:
3 ½  dl florsocker
4 msk smält smör
2-3 msk starkt kaffe
ca 1 msk kakao
lite vaniljsocker

kokosflingor

Hetta upp florsocker, smör, kaffe och kakao. Rör till en jämn smet. Smaka av med lite vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med kokosflingor.

Skär kakan i önskat antal bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar