fredag 9 augusti 2013

Tzatziki

Åh vad det är gott med grillat. Jag kan liksom bara inte få nog. Idag kommer jag med ett klassiskt tillbehör till grillat, nämligen tzatziki.


Till ca 4 port:

½ gurka
5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
mynta

1-2 tsk olivolja

Skala gurkan och ta bort kärnorna. Finhacka den och lägg i en sil. Salta och låt stå och rinna av enstund. Rör under tiden ihop yoghurten med de pressade vitlöksklyftorna. Pressa bort vätskan av gurkan och häll ner i yoghurten. Smaka av med salt, peppar och mynta samt runda av med olivolja. Låt stå kallt innan servering så smakerna hinner umgås lite med varandra.

3 kommentarer:

  1. Bra att det äntligen kommit grekisk och turkisk yoghurt till Sverige så man slipper stå och filtrera den genom kaffefilter som förr...

    Saludos och tack för senast,

    Charlotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så skönt, det kändes ju som att det tog halva dagen det där filtrerandet... Tack själv Charlotta! Vi ses snart igen hoppas jag!

      Radera
  2. Åååå jag gillar med mer gurka... brukar ha i 2 gurkor i 5 dl... Men annars har jag typ samma recept!!! Funkar med det mesta!
    Kram

    SvaraRadera