onsdag 23 oktober 2013

Leilas kolasnittar med ingefära!


Det här är en av mina absoluta favoritkakor - hur många kan man ha? Hur många som helst va? Fina Leila är det som levererat receptet! Snabbt går det att slänga ihop dessa om man väntar gäster vilken minut som helst. För det är ju extra härligt att bjuda på helt nybakat - tycker i alla fall jag. Vissa kallar det dålig planering - jag kallar det omtanke om gästerna ;).

Ca 25 kakor. Gräddas i 175 grader. 

100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Vispa ihop smör, socker och sirap krämigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder som du lägger på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite och räffla med en gaffel. 
Grädda i ca 12-15 minuter.  Låt dem svalna bara en kort stund innan du skär dem i sneda bitar och därefter låter dem svalna på plåten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar