torsdag 21 februari 2013

Hallonkräm

Hemlagad kräm är bäst! Speciellt om man jämför med det elände som går att köpa färdigt... jo, ibland handlar jag också såna tetror... men det hör till ovanligheterna. Att köpa frysta bär kostar inte en förmögenhet. Dessutom vet jag ju vad jag har i krämen, inga konstigheter och framför allt inga E'n. Det absolut bästa är att det går så snabbt att göra. Enkelt är det också. Bara fördelar faktiskt, så prova om du inte har gjort det förut... du kommer bli förvånad över hur enkelt det är.
På sportlovet (och när som helst annars) kan det vara gott med hemlagad kräm till mellis eller efterrätt.

Koka upp:
225-250 gram frysta hallon (ett paket)
2 dl vatten
½-1 dl socker

Vispa ihop 
1½ msk potatismjöl och 3 msk vatten i en kopp.

Rör ned det i de kokande hallonen och dra sedan snabbt bort det från plattan. Häll upp i en skål och strö lite socker över så att det inte blir "skinn" på krämen.

Låt svalna, ät med mjölk och en god smörgås! Och receptet är enkelt att dubblera, gör alltid jag för här hemma förslår inte den här mängden så länge direkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar