måndag 4 februari 2013

Toscagömmor!

En favorit har blivit de här Toscagömmorna som jag hittade inne hos Bakverk och fikastunder i somras. Ett tips är att följa henne för hon gör så mycket gott och framför allt vackert, vilka tårtor, jag häpnar över människor som är så duktiga att modellera! I vilket material det än må vara. Och är det så där smarriga saker... det får ju mitt sötlängtande hjärta att banka lite extra förstås! 


Här kommer då receptet på 16 st underbara Toscagömmor:

Till degen behöver du:
150 gram mjukt smör
3,5 dl mjöl
1 äggula
0,5 dl socker

Till toscasmeten behöver du:
75 g smör
1 dl socker
1 tsk vetemjöl
2 msk grädde
150 gram mandelspån

Nyp ihop degen, dela den i 16 delar och rulla till bollar. Tryck ut dem i lika många aluminiumformar.

Ingredienserna till toscasmeten rör du samman i en kastrull och kokar upp och låter koka ett par minuter under omrörning. Fyll formarna och grädda sedan härligheten i 175 graders ugnsvärme ca 15-20 minuter. De ska få lite färg men inte för mycket. Lagom är bäst! ;) Dessa går utmärkt att frysa så bakar du några dagar innan gästerna anländer slipper du dessutom riskera att de tagit slut under tiden... kanske avhjälps det bäst i en frysburk, möjligen märkt Ärtsoppa eller något sådant, tror det skulle funka i det här hemmet i alla fall... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar