fredag 12 juli 2013

Kokos-mazariner


Härom dagen bakade jag ännu ett recept från tidningen Hembakat, den här gången föll valet på kokosmazariner. Och eftersom de var galet goda så tycker jag absolut att även du ska pröva att baka dem. Superlätt var det dessutom.

Kokos-mazariner 16 st 

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör
½ dl strösocker
1 äggula

Fyllning:
75 gram  smör
2 ägg + 1 äggvita
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl kokos

Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smör, ägg och socker till en deg. LÅt den vila i kylen en stund.

Smält smöret till fyllningen och låt svalna något. Vispa ihop ägg och strösocker. Tillsätt de övriga ingredienserna och det smälta smöret i smeten.

Dela degen i 16 bitar och klä folieformarna med dem. Fördela sedan fyllningen i formarna och grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15-17 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar