söndag 21 juli 2013

Våfflor!



Tänk att våfflor är riktigt gott ibland. På min födelsedag åt vi det till lunch - fina hjärtan blev det med hemkokt jordgubbssylt och grädde så klart.

Här är mitt recept på våfflor:

ca 10 laggar

1 dl rapsolja
2½ dl vatten
2 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker (uteslutes om du ska ha salta pålägg på våfflorna)

Blanda alla ingredienser till en slät smet. Värm upp våffeljärnet. Första laggen jag gräddar brukar jag smörja med smör men sen brukar det inte behövas.

Servera som jag gjorde eller med t.ex.
glass
keso
gräddfil, rom och rödlök
creme fraiche, räkor och citron
hjortronsylt, hallonsylt, svartvinbärssylt eller vilken sylt som helst efter smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar